Vill du bli en försöksperson / testperson?

 


Bild: google.se
Vill du bli försöksperson / testperson ''testkanin'' och hjälpa forskningen för mediciner, bot och hjälpmedel för framtiden?
 
Jag tycker absolut att du ska testa göra det en gång om du får möjligheten. Du kan göra så mycket för samhället och för framtiden. 
Som testperson kan du exempelvis, testa medicin som botar olika sjukdommar, testa mediciner och se om det verkligen fungerar och det görs att forskningsledaren delar er i grupper och hälften får placebo socker piller och andra gruppen får testa medicinen då forskningen vill se om det hjälper  och vilka biverkningar man får. 
 
När du deltar i forskningsprojekt belönas det oftast med en bra lön beroende på hur stor undersökning/test du deltar. Man kan tjäna allt från 1-2 biobiljetter upp till flera tusen. 
 
Biverkningarna kan bli obehagliga och det ska du inte vara orolig om det skulle bli så, du behöver inte ens få biverkningar heller. All utrustning finns på plats och personaler har koll genom att ta regelbunda kontroller på dig och de andra som är där.
 
Test kan göras över någon timme eller kan det bli att man får vara på sjukhuset i något dygn eller en månad. Görs det genom någon timme under en dag så brukar oftast bli att du får återbesöka kliniken några gånger i veckan eller någon gång i månaden eller mer sällan och då har du oftast samtidigt en uppgift att rapportera allt under dagarna och skriva en dagbok som du ska lämna in till kliniken. 
 
Fördelen med detta också är att alla medicinska tester gör regelbundet kontroll på varje som ska testa genom att göra en större undersökning för att se hur värdern i blodet och hur frisk din kropp är. Sån undersökning får man inte av vårdcerntral. Du får information sen om bedömningen om din hälsa. Du kan få reda på dolda fel som inte märks och syns vilket är superbra att få veta så man kan undvika framtida komplikationer. Undersökningen görs anledningen av forskningens skull av medicinerna för att se hur medicinen påverkar kroppen och vad för biverkningar som kan förekomma medans man äter dem.  
  
 
De sjukhusen som forskar inom medicin och utveckling i Sverige är bl.a. Akademiska sjukuset i Uppsala, Karolinska Institutet, Skånes Universitetssjukhus & Sahlgrenska Universitetssjukhuset
 
 
 
Pågående forskning nu som behöver testpersoner / försökspersoner till  
 
Karolinska Institutetet:
- Livmoderslemhinnans betydelse för implantationen (Intresserad?)
- KTA söker testpersoner (Intresserad?)
- KFP söker testpersoner till kliniska prövningar (Intresserad?)
 
Sahlgrenska 
- Förbandstudie (Intresserad?)
 
FoU-Centrum Skåne
Anmälan för intresse för att delta i Kliniskt prövning (HÄR)
 
Akademiska sjukhuset i Uppsala
Söker testpersoner området för Astma, Allergi, Lungcancer, KOL och Sömnapné. Enheten deltar också i läkemedelsprövningar. Klicka här för att läsa mer/ansökan att delta som testperson
 
 
Hemsidor för att bli medlem på där du kan anmäla intressen för att delta i olika forskningar som testperson
forskningsperson.se
studentkaninen.se
 
 
TIPS: Du kan även kolla runt på deras hemsidor och kolla vad som forskas just nu och är det något intressant du vill vara med och hjälpa till så kan du ringa avdelningen och erbjuda dig att ställa upp att vara en testperson om de skulle behöva. Trots att det inte står på hemsidorna att de söker testpersoner så tror jag nog att de skulle uppskatta det. 
De byter områden ofta så det är bra om ni har koll på hemsidorna och kollar upp då och då. Eller kontaktar dem så de får spara dina uppgifter ifall de behöver dig. 
 
Du gör en bra gärning att ställa upp oavsett om du får lön eller inte så är det värt. 
 
Lycka till!
Tips | Försöksperson, biverkningar, forskare, forskning, framtid, inkomst, lön, medicin, projekt, sjukhus, studie, studier, testperson, tjäna pengar, uttveckling | | Kommentera |
Powered by Jasper Roberts - Blog
Upp