Konsten att bli omtycktDu kanske själv har vart med om att du känner dig underlägsen för att du känner att någon annan som du är vän med är mer omtyckt än dig. Nu pratar inte vi om utseendet utan nu snackar vi om insidan vad som gör att den här personen får uppmärksamhet.
 
För det första ställ dig frågan, hur är du som person? Hur är den här personen i frågan i sättet att vara
 
Alla vi mäniskor har olika inivider på insidan och utsidan. Jag vet att utseendet gör ingen stor roll i detta, utan det handlar om hur du är som person. Är du en sån person som sällan ger komplimanger - Godmorgon allt bra med dig? Eller du kanske är en sån här person som säger - Godmorgon!
Märker du själv hur jag menar nu? Allt handlar om hur bra kommunikationdu har mot folk. 

 

Låt oss säga så här.
Hur mår du - Allt bra med dig kompis? 
Vad ska du göra idag - Vad ska du hitta på för spännande idag? 
Fint väder - Gud så fint väder, ska du göra något skoj ute i det härliga vädret idag? 
Kan jag få ditt nummer - Vore kul om jag kunde få ditt nummer så är det lättare att kunna kontakta dig.
Jag har hittat en ny kompis - Jag har hittat en jätte bra kompis, hon är hur snäll som helst!
Jag tycker hon är snäll - Hon är underbart snäll!
Fin klädsel du har idag - Gud vad fin du är idag! Vacker som solen som skiner idag.
 
Förstår ni hur jag menar? Lär dig omvandla tråkiga meningar till roliga och glädjefulla meningar som får andra att bli glad. Du kan också skämta, det gillar alla att höra. Skratta och var glad!
 
Finns nåra saker som du bör undvika i omgivningen. 
Prata om dig själv för mycket - De andra kan tro att du är egoistiskt vilket kan få dig att få dåligt rykte - men du kanske inte är ego ändå, risken är att folk kan se dig så trots att du inte är det.
 
Skämta för lite - Folk kan se dig tråkig - om sanningen ska fram så låter det hårt, men ibland måste man höra sanningen. 
 
Vara blyg - Det är inget fel med det, men den här personen som får mer uppmärksamhet är oftast inte blyg, och det har väl ni märkt själva också antar jag? 
 
Vara neutral - Försök sprid glädje & prata med folk.

En viktig grej, skvallra inte. Folk ogillar människor som sprider rykten eller pratar runt om andras privatliv. Vem har med andras liv med att göra? Personen som pratar ut sig kommer till dig för att hon/han litar på dig. Visa att personen kan lita på dig då kommer hon/han till dig flera gånger. Kanske blir vänner för livet? Brukar vara så, ett tecken på en bra början till ett vänskapsband
 
 Ge andra kärlek till dem som du även ogillar. Hatar du folk i skolan och vill undvika prata med henne/honom te.x.? Istället för att undvika, säg hej och visa kärlek ändå. Förlåta andra är det viktigaste för att du ska må bra. Många förlåter inte problemen men du själv kan göra det. Du visar då att du är en bättre människa som kan gå framåt i livet. Alla har vi någon som vi  'hatar', försök släpp det som har hänt och gå vidare. Ser du personen på stan, jobbet, skolan eller liknande så visa ett leende på läpparna och säg hej! 
Mer kärlek du visar dess mer kärlek känner du själv och även får tillbaka det du ger. Kom ihåg det är viktigt att ge kärlek oavsett vilka människor det är, det är nog svårt men tro mig du mår mycket bättre att lämna det förflutna och vet att folk förändras. Alla vi gör fel, även du


Skulle inte du vilja bli förlåten om du råkar göra något som sårar en och du ångrar dig över det som har hänt? 
 
 
Annat | |
Powered by Jasper Roberts - Blog
Upp