Hur man blir en fotomodell

 
 
Hur blir man en modell? Många tror att man måste väga 45 kg och vara 174 cm lång.
Är det så här i verkligheten? Eller är det här bara ett rykte?
 
Det finns olika slags modellkategorier som kan passa just dig.
 

Fashionmodell
har oftast krav på att vara 174 cm lång och ha vissa mått som modellagenturen kräver att dem ska ha. Du kan vara 174 cm lång och är smal och inte kan komma med i agenturen. Mycket avgör din kroppsbygnad så som benstommen och så vidare.
 
Peoplesmodell kan alla bli oavsett längd och vikt. Kom ihåg att agenturerna kräver mer än bara utseende. De vill också veta om du är utåtriktad och oblyg. Har du alla deras krav så ska du inte tveka att kämpa om du själv vill bli modell.
 
Hårmodell  här måste du ha fint hår som inte är skadat eller tort. Viktigt på bilderna är att håret ska se fräscht och friskt ut som möjligt.

Frilandsmodell här kan alla bli modeller. Det är viktigt att du är 18 år gammal och kan skriva på kontrakt med fotograferna. I kontraktet kan du och fotografen göra upp hur många bilder du kan få och vad för bilder som får läggas ut och att du får ta en del av kontraktet som får göras eller inte göras. Det är viktigt att du läser så det inte blir tok. Skulle du träffa en oseriös fotograf och gör något med bilderna och ni inte har kontrakt så kan det bli svårt att anmäla fotografen. Det är viktigt att du även lyder fotografens krav på vad du får göra med bilderna. Säljer du dem får du ge en viss procent till fotografen och du har inte alla rättigheter. Som frilandsmodell får du arbeta självständligt, annonsera ut dig, söka kontakter osv. Det är inte lätt att bli frilansare heller. Har du inte rätt kontakter kommer du inte kunna få bli plåtad av en fotograf gratis även hur fin du är som person. Du lär arbeta dig själv framåt.
 
Glamourmodell ja här vet vi alla man ska vara smal, silikontuttar oftast. Här är något man kan ångra sig i framtiden över att vika ut sig på nätet. Det kan sluta illa. Jag vet att många älskar att göra utmanande bilder med stringtrosor och puffa upp tuttarna så dem ser ut som sillisar. Det finns två olika sorters utmanande. Det kan vara utmanande fin modellbild sen kan det vara en utmanande närmare i kategorin porr. Kolla skandalbeuties sida där är det utmanade mot porrbilder men ändå inte. De har massa stalkers efter sig (de flesta). Här bör ni tänka efter om ni verkligen vill gå in i det här. Det är inte enkelt heller att bli glamourmodell. Du måste ha en kropp som en människa kan bli attraherad av. Genom det kommer du längre in i modellvärlden.
 
Porrmodell det kan vi alla bli. Om du ska gå in i det, tänk efter! Se vilka nackdelar det kan bli i framtiden och just med ditt måeende. Din kropp ska inte köpas! Den ska vara för just dig och den du älskar.
 
Fine art / nude art modell, här kommer vi in i något som flesta svenskar har problem för. Flesta anser nakenbilder som porr vilket jag stör mig otroligt mycket över. Fine art fotar alla modeller. Man tar jobben det man får så länge det inte är porr. Naket är konst, det måste ni alla förstå. Kroppar är fina och unika och alla bör älska sin kropp.
När man säger att fine art inte längre är i den kategorin och kanske gått över gränsen är då när man blir fotad så fittan syns och mer utmanande. Fine art ska bara visa kroppens figur i siluett eller liknande. Annars kan ni hoppa över till glamour eller porr kategorin.
 
Jag har vart modell sen jag var 15 år gammal. Jag har fått kontakter i flera ställen över Sverige. Blivit plåtad och har över 16.000 modellbilder på mig själv. Jag har verkligen kämpat mig framåt. Jag har fotat olika kategorier som make up, glamour, fine art, fashion men aldrig gått över gränsen så det går mot porr. Idag kanske jag tycker vissa bilder har gått över min gräns som jag har ångrat mig över. Men man lär sig med tiden. Man måste tänka efter så man inte gör något dumt. Man får leva med det man gör och har gjort. 
 
Kom ihåg att det är många som påstår sig att vara modell bara för att man går till sin vän som har en systemkamera som inte äger en företag som fotograf. Många kallar sig modell även om man ringer och bokar tid till fotograf för plåtning och betalar 2000:-. Nej, det kallas 'modell för en dag'. Kan vem som helst göra. 
Det finns även oseriösa fotografer, så kolla gärna upp vilka ni tar kontakt med. Finns dem som tar porrbilder utan att vilja nämna det till dig eller är opassande som fotograf. Jag vet några men säger inga namn. Men man håller sig undan dem. Jag har kontakter jag vet vilka jag ska ha med att göra med.
 
Jag har tagit paus för mitt modellande nu i över ett halv år. Det har vart mycket som har hänt och nu börjar jag komma igång med mitt liv igen. Jag kämpar så gott det går och snart ska plåtningarna börja komma igång.

 


Hoppas ni har fått svar på det ni vill veta. / Rose-Marie eller snarare sagt modellstella som folk kallar mig hehe ;)
 
 
Glöm inte att lägga till mig på bloglovin så kan ni följa min blogg som modell. Ni kan få veta mera och kanske jag kan göra tävlingar till er som vill bli modell för en dag GRATIS.
Klicka här ---> Follow on Bloglovin


A model´s diary, You ask and I answer | | 10 kommentarer |
Powered by Jasper Roberts - Blog
Upp